Más-képp Láthatod a világot: jól. rosszul, mas-képp
ÚJDONSÁGOK
 
Menü
 
Ajánlott oldalak
 
Naptár
2021. Február
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
<<   >>
 
A fekete leves:

 Tévhiedelmek avagy a Feketeleves


Itt olyan adatok találhatók, amelyek a magyar emberek többsége számára kényelmetlenek.

A köztudatban lévő jelenlétükkel, téves elképzelések és elvárások kialakulását teszik lehetővé, ezáltal gátolják és hátráltatják a helyes világkép kialakulását. Olyan meggyőződések melyek befolyásolják az életünk minőségének a javításán.Az ember hajlamos arra , hogy egy számára kedvező véleményt rögtön elfogadjon ugyanakkor elutasít olyan megállapítást ami rossz fényben tüntetti fel. Ez egy természetes emberi reakció. Ettől függetlenül nem dughatjuk a fejünket a homokba, jelezve , hogy nincs probléma. Problémák vannak, mindig is lesznek. Olyanok mint a munka, nem hallógatni vagy a szőnyeg alá kell söpörni hanem megcsinálni illetve megoldani őket.

A Magyar lusta?

A jelenlegi magyar dolgozó (többsége de nem mindenki): Meg van győződve arról, hogy a munkáját jól végzi, szorgalmas és tehetséges ember. Azért mert a magyar ember ilyen.

EZ TÉVES!!!

 Nézzük meg, hogy miért:

Egy országot lehet jellemezni az általa elért gazdasági növekedéssel is. Minden aktív dolgozó a munkája minőségével hozzájárul az ország gazdasági fejlődéséhez. Tehát minél több szorgalmas és hatékony ember alkotja az adott társadalmat annál magasabb annak az országnak a gazdasági fejlődése és egyben az életszínvonala is. A Hazánkban regisztrált 3.5 millió dolgozónak köszönhetően az ország gazdasági növekedése (2008 januári adat) 0.8%. Tehát biztos, hogy a dolgozók jelentős része csak bejár a munkahelyére de nem dolgozik. Természetesen sokkan vannak akik nincsenek bejelentve vagy nem annyiért, emiatt biztos, hogy több az aktív kereső mint a 3.5 millió. Sajnálatos módon ez nem befolyásolja a kimutatást mivel a környező országokban is van fekete munkaerő és náluk ezzel együtt jelentősen nagyobb a gazdasági növekedés mint nálunk.

Az 50-60 as évekkel ellentétben, a mostani emberek többsége nem szeret dolgozni, és nem okoz neki gondot ha vagyont a másik embertársa megkárosítássával szerzi. Többet foglalkozik azzal, hogy a munkájáért mennyi pénzt kérjen el, mint azzal , hogy milyen minőséget állít elő. Az emberek többsége nyerni szeretne valamilyen szerencsejátékon és nem a munkájával pénzt keresni. Nem véletlen,hogy hazánkban a különböző hitelt illetve kölcsönt ajánló konstrukciók aranykorukat élik. Nagyon sokan veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat , nem foglalkozva a kisbetűs résszel illetve azzal, hogy az így szerzett pénz nem ajándék és vissza kell fizetni, még pedig kamatostul. Az se véletlen,hogy az egyik bank már ezzel reklámozza magát:

"A hitel nem ajándék, üzlet önnek üzlet nekünk".

Sok fiatal magyar főiskolás egyetemista lány a nyári diákmunkák helyett inkább a PLAZA-k ban ajánl orális szexet az adakozó gavalléroknak, illetve kimegy Olaszországba, Angliába stb. sexuális szolgáltatást nyújtani.

Társadalmi szintű jelenségről van szó, nem szorványos esetekről.

  Az se véletlen, hogy hazánkban sajnos gyakori az embereket félrevezető, becsapó ajánlatok, melyek többek között: ingyen autót, minden reális alapot nélkülöző kamatot, illetve pár éven belüli félzárkózást ígérnek a fejlett országok gazdaságához.

Ha az emberek többet bíznának saját erejükben és nem a “nagybácsiban” akkor lényegesen kevesebb verebet találnának az ügyeskedő gittegyletek.

Sok ember azért „dől” be az ilyen ajánlatoknak, mert téves a világról alkotott elképzelésük.

A Magyar irigy?

Érdekes módon, ha egy magyar ember valamilyen módon azt tapasztalja,hopgy a másik embertársa gazdagabb sikeresebb mint Ő, akkor rögtön rosszindulatú megjegyzést tesz, attól fügetlenül,hogy az illető milyen úton szerezte a vagyonát.

Neked meg miből tellik erre vazze?”

Könnyű neked, mert van rá pénzed”

Stb.

De még az is rosszálló tekintetett von maga után, ha valakinek csak a normálistól kényelmesebb a munkahelye.

Milyen „rossz” lehet neked , hogy csak ritkán kell a munkahelyre bemenni.”

Persze így könnyű ha a költségeidet kifizetik”

Stb.

Tekintettel arra, hogy Magyarország nem túl távoli történelmében még az Állam hívta fel a polgárok figyelmét arra, hogy ha azt tapasztalják, hogy a szomszédjuk új autót vagy telket vásárolt, akkor jelentség fel az illetékes hatóságnál, nálunk a Nyugattal szemben erre is kiterjedt a nép „tanítása”. Tehát nem csoda, hogy ezen a területen is számos tévinformáció nehezíti az élet reális értékelését. Mivel az emberek és képeségeik eltérőek, természetes módon a megszerzett vagyonuk is különbőző. Ezért nem volna szabad, hogy az emberek közti vagyoni különbségek viszájokba ellenségeskedésbe torkoljonak. Sajnos a gyakorlatban nem így van. Az egyik ember irigy a másikra, hazánkban egy kicsivel jobban mint Nyugaton. Lényegesen fontossabb az a kérdés, hogy a vagyonát becsületes úton (munkával) szerezte vagy esetleg valamilyen törvénybe ütköző tevékenységből. Sajnos, az emberek pont ezzel nem foglalkoznak. Valószínűleg úgy gondolják, hogy ha már meg van a pénz akkor mit számít honnan van. Valóban?

Ugyanis egyáltalán nem mindegy , hogy ki hogyan gazdagszik meg. Tisztába vagyok azzal, hogy sok ember nagyon jól tud aludni annak ellenére hogy sok ezer ember becsapásának megtévesztésének köszönheti vagyonát. De nem szabad, hogy az erkölcs és becsület hiánya fontosabb legyen mint a munka, még inkább mint követendő példaképp legyen.

Ez téves!!!

Egy példával élve, ha egy majomra öltönyt adunk, nem lesz belőle ember, csak egy majom öltönyben. Tehát önmagában a drága cuccok birtoklása még nem elég a sikerhez.

 

"...vettem egy tornacsukát 30 ezerért meg egy pólót 20 ezer Ft-ért ér..."

Sok ember így kezd egy társalgást, nem törődve azzal, hogy neveletlenségnek számít kérés nélkül megmondani, hogy mennyiért vásároltuk az éppen divatos holmikat eszközeinket. Igazából, rákérdezni is illetlenség, és csak akkor szabad ha az illetővel legalább haveri a kapcsolatunk. Ezek az emberek, azért fecsegik ki mindenkinek hogy mit mennyiért vettek, esetleg mennyit kerestek ebben a hónapban mert úgy gondolják, hogy a drága holmik birtoklása, a csinos keresett saját magukat is értékes emberekké teszi.

De valójában azok?

Gyakran, nem másról van szó, mint a valóban sikeres és tehetős emberek tartalom nélküli utánzása. Azt mondják, hogy a pénznek nincs szaga, hazánkban is sajnos így van. Ha már megvan akkor lényegtelen hogy milyen úton honnan származik.

Másik ember átveréséhez, megfélemlítéséhez nem üzleti érzék vagy tehetség kell hanem csupán a normálistól eltérő erkölcsi tartás és agresszív viselkedés . Amely alkalmazható fizikailag fellépve az „áldozat” ellen, illetve a joghézagok és politikai kapcsolatok kihasználásával gazdasági bűncselekmények elkövetésére. (Olajszőkítés, Kulcsár-ügy stb.)

Sajnos csak kevesen tudnak különbséget tenni, a tehetséges, sikeres ember és a felkapaszkodott gátlástalan polgár között. Ennek összetett oka van.

Az emberek többsége magából indul ki, tehát mindenféle tehetséget és birtokolt anyagi ingóságot, önmagunkhoz hasonlítunk. Ha úgy ítéljük meg ,hogy az illető nálunk gazdagabb, akkor szinte rögtön irigykedünk rá. Ha a másik tehetségesebb és sikeresen működteti vállalkozását, (vagy csak többet dolgozik) akkor is irigyek vagyunk rá. Ne felejtsük el, hogy a másikat irigyelni mindig sokkal könnyebb, mint megszerezni az Ő ismereteit és keményen dolgozni. Természetesen ennek a fordítottja is is előfordul. Tehát ha egy átlag ember gyenge művészi próbálkozásának vagyunk szemtanúi, akkor szimpátiát vált ki, mert az illető ugyan úgy alkalmatlan arra, hogy énekeljen táncoljon mint jó magunk. Ezért nincs mit irigyelni, sőt lehet sztárosítani, mert ezzel tudat alatt a hozzánk hasonló átlagembereket ruházzuk fel olyan képességekkel amelyek valóban csak az amerikai filmsztárok rendelkeznek. És ezzel megmagyaráztuk a hazánkban divatos gagyi sztárok „sikerének” a kulcsát is.

Az irigy embernek az alapvető mozgatórugója a lustasság.

1.Van ideje a munka és kikapcsolódás helyett irigykedni.

2. Az irigykedése nem csak az embertársa anyagi javaira hanem a másik képeségeire is kiterjed.

3.Ő is szeretne jó módú lenni, de csak akkor ha készen tálalják. (Ezáltal, nyitottabb a korrupcióra.)

4.Tudja,hogy ha javítana a munkakörülményein, (önmagát képezve és munkahelyet váltva ) akkor neki is több pénze lenne, de különbőző személyiség zavarok miatt képtelen ezen változtatni.

5. Hogyha mégis változtat a sorsán és sikeres lesz, akkor meg elveszti azokat a „haverokat” akikkel edig együtt fikázták a „gazdagokat”.

Sajnálatos módon problémák vannak az erkölcsökkel is. Az utóbbi időben megszaporodtak az olyan esetek ahol maga a rendért felelős szervek tisztségviselői , loptak, raboltak, sikkasztottak, erőszakoltak..stb. Külföldön már több turisták által látogatott helyen kiteszik “Magyar ne lopj!!”

Ez tény, nem vélemény, amely nem javítja az ország imaget.

  Sokan legyintenek és azt mondják , hogy ugyan hisz más európai országban is előfordulnak ugyan ilyen esetek. Ez így igaz. De ne felejtsük el, hogy először is ezek ellenére a gazdaság náluk nem 0.8%. Másodszor azért mert más országban is vannak bűnőzök, ezáltal nálunk nem lesz jobb. Harmadszor, nem kell mindent a külföld után csinálni.  Tudom, hogy sok ember összehúzza erre a szemöldökét illetve anyázik.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a fent írtak értelemszerűen nem vonatkoznak azokra, akik jelenleg is keményen és becsületesen dolgoznak.

De a többiekre igen. Sajna Ők vannak többen....

Van aki úgy gondolja, hogy Ő hiába dolgozik szorgalmasan ha a Kormányt alkotó politikusok ellehetetlenitik a munkáját válalkozását. Sokan különböző politikai pártokat hibáztatják a kialakult katasztrofális gazdasági helyzetért. Egyértelműen Ők a felelősek az ország irányításáért.

De, ki is választotta őket meg?

Mi magunk. Illetve a többség, azok akik hisznek az olyan ígéretekben amelyeknek semmi reális alapja sincs. Amelyeknek egyetlen célja, hogy a hiszékeny ember szavazatát kicsalják.

Miért is szavaztak az emberek rájuk?

Mert hittek olyan igéretekenek amelyeknek semmi közze nem volt egy reális Magyarország gazdaságához.. Azért hittek az igéretekben, mert hinni akartak a „mesékben”. Könnyebb mint dolgozni.


Amikor a kiszivárgott öszödi beszéden kiderül, hogy „Elkurtuk, nem kicsit nagyon!”

 (Az öszödi beszédre kattintva megjeleníthető és meghallgatható. )

Több ezer ember ment a Parlement elé napokon keresztül a Kormány ellen tünttetni, hogy hazudtak nekik. De kérdem én, ezek az emberek a tüntetés előtt hol éltek? Nem jártak boltba, nem utaztak a BKV-val? Valóban nem vették észre,hogy szinte minden héten valaminek emelkedik az ára? Hogy gyorsabban mennek csődbe a cégek üzletek, mint ahogy kinyitnak? Tehát azt hitték el, amit mondtak nekik, és nem azt amit saját bőrükön tapasztaltak. Mert könnyebb a mesékben hinni, mint a munkát komolyan venni. A technika fejlődésével, ma már mindenki számára elérhetők az információk.  Aki rendszeresen olvas újságot (nem a bulvárlapokat), vagy Internetezik, annak lehetősége van, hogy reális rálátása legyen az országa és a világ eseményeire. Ha egyiket se teszi, és csak az előkészítet „mesét” olvassa, amely az államot alkotó emberek politikai stabilitását igyekszik hosszabítani, akkor ne csodálkozzon hogy a fízetése egyre kevesebbet fog érni . 

Hogy ebben az országban nagy baj van, azt sokan tudják. A változtatást mindenkinek először a saját „háza táján” kell megkezdeni. Mert csak egy munkáját és életét felelőséggel követő társadalmi rétegből kerülhetnek  ki majd azok a politikusok, akik képesek lesznek az Ország és nem a saját érdekeket tekinteni elsőnek.

W.N.

Mas-kepp Admin

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
Pontos idő
 
Magyarország 2009
 
2002-2010 számokban
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!