Más-képp Láthatod a világot: jól. rosszul, mas-képp
ÚJDONSÁGOK
 
Menü
 
Ajánlott oldalak
 
Naptár
2020. December
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Miért vagyunk elégedetlenek a munkánkkal?

 Tehát, miért is nem vagyunk a munkánkkal megelégedve?

Nézzük meg az 6 leggyakoribb munkahellyel kapcsolatos problémát és ,hogy mit lehet csinálni ellene:


1.Kevés a fizetés.

2.A munkám nincs megbecsülve, úgy bánnak velem mint egy mosogatóronggyal.

3. Kötelezettségekkel jár.

4.A Főnők kihasznál engem, sokkal több hasznot hozok neki mint amennyi fizetést add nekem.

5.Nem találok magamnak megfelelő munkahelyet, túl képeztem magam.

6.Nem találok magamnak munkát, mert semmihez sem értek.


Ezeknek a problémáknak a túlnyomórésze téves, pontatlan információk miatt vannak jelen.


1.Kevés a fizetés.

A fizetés mindig kevés, függetlenül attól, hogy ki mennyit keres. Még pedig azért, mert az ember hajlamos a túlköltekezésre. Tehát, hiába keresünk többet még többet szeretnénk költeni. Sokan vannak akik most úgy gondolják, hogy ha lecserélhetnék a havi nettó 80.000 FT nettó fizetésüket havi 250.000 nettó fizetésre akkor Ők biztos, hogy elégedettek lennének.

Igen,körülbelül 4 hónapig. Utána ugyan úgy kevés lenne a pénz.

Mert az egy vagy több mobiltelefonnak trendinek kell lenni és cserélni kell 2 havonta. (egyesek szerint).

Mert divatos ruhák és kiegészítők kellenek amik nem olcsók.(egyesek szerint)

Mert a lakásnak is trendinek kell lenni, és a bérlése illetve fenntartása több pénzbe kerül.

Mer már a kocsi se lehet (egyesek szerint) 4 évnél idősebb. Tehát vagy a cseréhez vagy a részletekre pénzt kell félretenni.

Mert a nyaralás egy trendi helyen is sok pénzbe kerül, főleg ha még a haverokat is visszük magunkkal.(egyesek szerint)

Erre a legjobb példa a magyar képviselők fizetésének az alakulása. Annak ellenére,hogy rendszeresen emelkedik, mindig hallani olyan esetekről ahol a honatya költségtérítés címén “mutyi pénz” több milliót igényel és kap.


Megoldások:

  • Vegyünk vissza az igényeinkből és határozzuk meg például évről évre, hogy mit szeretnénk elérni. Mert ha tudjuk, hogy mit tűztünk ki az év végére akkor könnyebb ellenállni a vásárlási bolemiának. 
  • Második illetve harmadik állás felvállalása is hoz több pénzt a “konyhára”, de ha belegondolunk akkor még többet fogunk dolgozni és még kevesebb idő jut a családra magunkra. Tehát, nem több munkát kell bevállalni, hanem azt a munkahelyet megtalálni amely jól fizet. Ez lényeges különbség. Egy új, jól fizető állás megtalálásához, akár több száz önéletrajz célzott kiküldésére is szükség lehet. Nem beszélve a rengeteg állásinterjú amin teljesíteni kell. Ez hatalmas kihívás. De ne felejtsük, hogy a tét is óriási. És nemcsak sok pénzről van szó, hanem arról az egyedi életérzésről, hogy sikerült életünket jobbá tenni.Egy jobb állás keresését, úgy is fel lehet fogni mint egy kiképzést, és aki “végigmegy a pályán”, az megedződik. Akik megtették, magabiztosabb kitartóbb emberekké válltak, akik tudják, hogy eredményesen fogják venni az élet nehézségeit.

 2. Kötelezettségekkel jár.

Ez így igaz. Ön kitűnő megfigyelő. A munka vállalása valóban kötelezettségekkel jár. Az Élet is. Mert szinte minden területen vannak szabályok amelyeket be kell tartani. Ezek többnyire azért vannak, hogy védjék jogainkat, biztonságunkat. Ennek ellenére egyesek megkerülhetők, mások áthághatók, de ezekben az esetekben is felelőséggel tartozunk tetteinkért. Aki a munkáját kelletlenül végzi, ne csodálkozzon, hogy önmagát is rosszul fogja érezni.

3.A munkám nincs megbecsülve, úgy bánnak velem mint egy mosogatóronggyal.

Tekintettel arra, hogy minden embert függetlenül attól, hogy milyen munkakört tölt be megilleti az emberhez méltó bánásmód, itt a probléma a munkáltatóban, a felettesekben vagy esetleg a kollégákban van. Feltéve, ha a probléma nem abban rejlik, hogy ugyan olyan bánásmódot és kiváltságokat szeretne magának mint amilyeneket a Főnöke élvez.

Megoldás:

  • Másik munkahelyet kell keresni.
  • Nem kell feltétlenül mindenkinek mindenféle szívességeket csinálni.

 

 4.A Munkaadó kihasznál engem, sokkal több hasznot hozok neki mint amennyi fizetést add nekem.

Ön nem téved, a Munkadója valóban kihasználja Önt. Ezt azért teszi, hogy profitot termeljen az általa működtettet cégnek. Ugyanis azok a termékek és szolgáltatások amelyeket Ön nap mint nap igénybe vessz, nem annyi pénzbe kerülnek mint amennyi az előállításuk. Rajta van a termelők, kereskedők, az állam haszna is.


Megoldás:

Munkahelyet változtatni. De tévedés ne essék, ott se fog annyi pénz kapni mint amennyi hasznot termel.

Saját céget alapítani és felvenni alvállalkozókat alkalmazottakat. Figyelem, ha annyi pénz fog nekik fizetni amennyi hasznot hoznak akkor jobb ,hogy ha visszamegy alkalmazottnak.


5.Nem találok magamnak megfelelő munkahelyet, túl képeztem magam

A hazai munkáltatók általában szeretnek azzal is pénzt spórolni , hogy az adott munkakör betöltéséhez nem vesznek fel túl képzett alkalmazottat.

Egyes embertípus szívesen végezz el különböző iskolákat és tanfolyamokat csak azért, hogy utána azt mondhassa,hogy Ő ugyan szeretne dolgozni, de nem talál a képzettségéhez hozzá illő munkát. Ezzel szinte menekül a munkától. Ugyanis egy felnőttképzés kereteiben megszerzett végzettség, kevesebb kötelezettséggel jár mint a munkahely. Annak ellenére,hogy a vizsgákon meg kell jelenni és teljesíteni kell, a tanulóra van bízva, hogy mennyit jár az oktatási intézménybe és ,hogy mi módon sajátítja el az anyagot. A munkahelynél viszont meg van határozva,hogy mennyi időn keresztül, hol, mivel és milyen tevékenységet kell végezni. És az önhibánkon kívüli munkahely elvesztésére is nagyobb az esély.


Megoldás:

Az az ember, aki dolgozni akar talál magának munkát, legfeljebb nem igazgatói beosztásban. Ha Ön sikeresen elvégezett több iskolát illetve tanfolyamot megszerezve ezzel több munkavégzéshez szükséges jogosítványt ,akkor nem jelenthet problémát, hogy egy átmeneti ideig képzettségénél alacsonyabb beosztást vállaljon el .Mert tudja,hogy a megfelelő anyagi és információs háttér segítségével saját cégének vállalkozásának az igazgatója lehet. Feltéve,ha nem munkakerülő.


6.Nem találok magamnak munkát, mert semmihez sem értek.

Kezdésnek nem rossz, mert már tudja a probléma okát. Ettől függetlenül nagyon hosszú út áll Ön előtt. Tekintettel arra, hogy például az építőiparban, vendéglátóiparban egészségügyben állandóan keresnek képesítés nélküli munkaerőt el kéne gondolkodni, hogy a munkát vagy annak hiányát szereti jobban.


Megoldás:

Ha valóban akar dolgozni, sikert és megbecsülést elérni, és kevés pénze van erre,akkor célszerű egy munkaközvetítő tanácsát kikérni aki segíteni tud az Őn számára legmegfelelőbb munkakör illetve tanfolyam megtalálására.


 

 

Még nincs hozzászólás.
 
Pontos idő
 
Magyarország 2009
 
2002-2010 számokban
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ